בנייה ושיפוצים
חדרי קירור
10 ביולי 2019
0

חדרי קירור תעשייתיים חייבים להיות איכותיים ולהיבנות בהתאם לדרישות של כל לקוח בנפרד. בניגוד למוצרים תעשייתיים אחרים, חדרי קירור תעשייתיים הם מוצר בהזמנה אישית שנבנה בהתאם למוצרי המזון שיאוחסנו בהם. יש בכך הבדל מהותי כי לרוב מתאימים את המזון למוצר ולא את המוצר למזון.

כתוצאה מכך בנייה של חדרי קירור תעשייתיים הם מלאכת מחשבת הנדסית שמצריכה תכנון מדוקדק. לכן חדרי קירור תעשייתיים נבנים ומתוכננים אך ורק ע"י אנשי מקצוע בתהליך שכולל מספר שלבים. הסיבה לכך נעוצה בעובדה שרק אנשי מקצוע יודעים להתחשב במגבלות המקום מבחינה פיזית, להתאים למערכות חשמל ומים קיימות ולבנות חדרי קירור תעשייתיים שהם יעילים מבחינה אנרגטית.

ואל יקל הדבר בעיניכם יש ליעילות האנרגטית יש משמעות כלכלית מבחינת צריכת החשמל. למעשה, בזבוז של חשמל בחדרי קירור תעשייתיים יכול לפגוע גם בצרכנים מבחינה כלכלית מסיבה אחת : יש חשש שהוצאות אלו יגולמו בסופו של דבר במחירי המזון. אמנם מוצרי מזון מסובסדים  נחשבים לחסינים מבעיה זו, אך כל שאר מוצרי המזון הם מוצרים כלכליים לכל דבר ומחירם מחושב בהתאם לעלויות.

למעשה, אנחנו כצרכנים יכולים להיפגע פעמיים מחדרי קירור שאינם יעילים : פעם אחת מבחינה בריאותית ופעם שנייה מבחינה כלכלית. לכן בחדרי קירור תעשייתיים עושים הכל כדי לשמור על איטום ובידוד מקסימלי. לצורך כך מותקנות בהם מערכות בקרה ופיקוח ומוכנסים חומרי בידוד ואיטום לקירות, לדלתות ואפילו לרצפה.

במילים אחרות – חדרי קירור תעשייתיים הם מוצר שעושה שימוש בטכנולוגיות החדשניות ביותר במטרה אחת : להבטיח שהצרכנים יקבלו מוצרי מזון טריים מכל הסוגים : בשר, דגים, ביצים, מוצרי חלב, ירקות, פירות ועוד.  לכן בפעם הבאה שאתם הולכים לסופרמרקט וקופאים מקור במחלקת מוצרי החלב תדעו את הסיבה : שמירה על טריות המוצרים כדי להבטיח את בריאותכם.